Aangepast zoeken

zaterdag 8 oktober 2011

Wie zijn de mensen achter de Stichting Islamitisch Centrum Zoetermeer

We hebben gezocht naar een website van de Stichting Islamitisch Centrum Zoetermeer.Helaas niet meer gevonden dan een paar berichten op maroc.nl , forums.ansaar.nl  waar oproepen staan voor het doneren van geld aan de Stichting voor de bouw van een Moskee.Maar we hebben ook gezocht op de oude naam van de Stichting. Wanneer we googlen op de naam Al-Ichlaas komen er andere resultaten naar boven.

Op de site forums.marokko.nl kwamen wij een stuk tegen dat doet vermoeden dat er ook een splitsing binnen de Moslimgemeenschap is ontstaan. De letters ICZ zouden staan voor "Islamitisch Centrum Zoetermeer". Maar lezen we verder dan staat er letterlijk

"Binnen twee jaar tijd heeft de stichting alichlaas zijn naam veranderd of zogenaamd ingekort naar stichting icz moskee sulaiman. (icz staat voor ichlaas zoetermeer) dus beste broeders en zusters laat u niet misleiden door die stichting hun zamelen ook geld in waar bij ze zeggen dat ze aan het bouwen zijn,hoe kan je bouwen op grond die nog niet bestaat.Dus dit ook doen ze op de naam alqibla wat mijn broeder dikratuh hier boven schrijft klopt helemaal .Dus ik schrijf het nog een keer laat u alstublieft niet misleiden.
ik hoop jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd."

Verder vonden we een verontrustende site die de naam Al Ichlaas draagt en waarvan niet duidelijk is of dit de  stichting uit Zoetermeer is maar die wel de zelfde naam droeg die er boven de site staat. Het op z'n minst dubieus dat de Stichting haar naam heeft omgevormd naar een andere naam die dus waarschijnlijk het zelfde is gebleven maar waarmee de gemeente op het verkeerde been is gezet.

En dan zijn er de lezingen die door Imam Fawaz gegeven werden. Inmiddels weten we ook wie deze man is.Sheik Fawaz Jneid werd bekend toen hij als imam van de Haagse As Soennah-moskee Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh vervloekte.Dat deed hij twee maanden voor de moord op Van Gogh.De omstreden imam Fawaz Jneid vergelijkt ook PVV-leider Geert Wilders met nazileider Adolf Hitler en de Italiaanse dictator Benito Mussolini. Wilders doet 'soortgelijke uitspraken', zegt Fawaz in een interview met Novum Nieuws.Deze Imam gaf lezingen voor de Zoetermeerse Stichting in een sporthal in Zoetermeer.

Allemaal zaken waarbij de gemeente zich eens goed achter de oren zou moeten krabben voordat zij doorgaat met de plannen voor de bouw.
(©Zoetermeernieuws)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads