Aangepast zoeken

donderdag 12 november 2009

Column: Eerst de hand in eigen boezem steken

De Gemeenteraad en het college van B&W zijn weer druk in de weer met de begroting. Men durft niet echt met grote voorstellen te komen omdat er bezuinigingen aan de orde zijn.

De gemeente Zoetermeer is al jaren kampioen als het gaat om geld over de balk smijten. We hoeven niet ver in de tijd terug te gaan om die constatering te onderbouwen. Neem bijvoorbeeld dat virtuele stadhuis dat het college liet bouwen. We hebben er niets meer van vernomen en het geld is weg. Snoepreisjes naar het buitenland zoals naar China. Leuk voor de politieke bobo’s , maar de burger heeft er geen fluit aan. En dan het geld wat men in een bedrijf steekt dat buitenlandse bedrijven moet aantrekken. Het kost meer dan dat het wat opbrengt.

En dan die grote projecten die dit college wil neerzetten en waar de burger niet direct op zit te wachten. Leisure is het dure woord wat de heren en dames er voor gebruiken. Allerlei projecten steken de kop op. Zoals een overdekt pretpark, vierde baan voor Snowworld enz.
Men gaat dan een hoorzitting houden over die vierde baan. Kosten 57.000 euro voor externe deskundigen en ambtenaren die dubbel declareren. Want die ambtenaren zijn al in dienst van de gemeente en toch durven zij nog extra te declareren voor die onnodige hoorzitting. Zakkenvullers zitten overal, dat blijkt maar weer. Vraag het de burger. Dan kan die aangeven of ze zitten te wachten op een vierde baan of een ander uit de lucht gegrepen project. Het college en soms ook de raad hebben last van een ernstige vorm van grootheidswaan dat mogelijk niet meer te genezen is. Duizenden euro’s van de Zoetermeerse belastingbetaler worden op deze manier over de balk gesmeten of in het voordeel van de raad of het college benut.

Als men wil bezuinigen in Zoetermeer, dan moeten ze maar beginnen in het stadhuis en dan in het bijzonder in de raadzaal. Want daar zitten de zelfingenomen figuren die allang niet meer opkomen voor de belangen van de burger. Egotrippers die steeds weer dingen bedenken om hun naam aan te verbinden, dat is iets waar de burger van deze stad niet op zit te wachten.

In plaats daarvan kan men zich beter bezig houden met de veiligheid van deze stad. En dan bedoel ik niet dat de gemeente particuliere beveiligers in moet zetten voor de veiligheid van de burger, maar dat men zich in zet voor meer blauw op straat. Twee politie auto’s en anderhalve agent in het weekend is niet te verkopen aan de burger van deze stad.

Maar hier hoor je de heren en dames bijna niet over. De vierde baan van Snowworld dat is pas belangrijk. Ik zou zeggen doe het werk waarvoor jullie gekozen zijn en geef burgemeester Jan Waaijer een schop onder zijn kont richting Den Haag om meer blauw op straat te eisen. Aan een halfzachte burgervader hebben we niks. Naar mijn smaak hebben we hier te maken met een watje die zijn tanden niet durft te laten zien tegenover doorgewinterde bobo’s als Jozias van Aartsen (burgervader van Den Haag, Korpsbeheerder en ambtelijk beest)

Het is te gek voor woorden dat dit college kiest voor particuliere beveiligers die net zoveel te zeggen hebben als een burger. We hebben agenten nodig en geen particulier beveiligers!

De gemeente schrijft hier zelf over:”De inzet van een nachtpreventieteam is niet direct gericht op het handhaven van de openbare orde en veiligheid, dat is nadrukkelijk de taak van de politie”

Welke politie? Of bedoelen ze die twee politieauto’s in het weekend?

Na het begrotingsdebat gaan ze met z’n allen lekker buiten de deur eten als een soort beloning voor het niet opkomen voor de belangen van de burger. Lekker gezellig natafelen ,borrelen en lachen om die domme burger die er volgens jullie toch niets van begrijpt!
En kijk uit dat je niet in de sloot terecht komt met een borrel in je kraag. Dat staat namelijk zo stom!

Ik zou zeggen doe eerst je werk voordat jullie vanavond weer met z’n allen gaan eten in restaurant Le Mignon .Op kosten van de burger?

Wiland Roscher

STEM OP ONZE NIEUWE POLL AAN DE LINKER KANT OVER DIT ONDERWERP

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads